keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Panama - Costa Rica - Nicaragua

Panama Cityssä nautittiin loistavasta vierainvaraisuudesta, mutta matkan oli jatkuttava ja navigoimme kohti San Blasin saariryhmää. San Blasin saaristo sijaitsee Panaman Karibian puolisella rannikkoalueella ja se koostuu yli 300 saaresta. Guna Yala nimistä aluetta hallinnoivat Kuna-intiaanien heimo. Saarille on rakennettu jonkin verran resortteja heidän toimestaan, mutta suurten yhtiöiden hotelliketjut loistavat mukavasti poissaolollaan. Otettiin haltuun kaksi sähkötöntä valkohiekkaista saarta, joissa nukkuminen tapahtui yksinkertaisissa bambumajoissa ja teltoissa. Päivät sujuivat leppoisasti snorklaillen ja riippumatossa kirjoja lueskellen. Välillä hommat meinasivat lipsahtaa jopa hc:n chillauksenkin puolelle.

San Blasista jatkettiin Panaman pohjoisk
ärkeen Boqueten idyliseen vuoristokylään. Sieltä bussi taas alle ja rajan yli Costa Rican puolelle Dominicalin surffi spotille. Surffattiin menemään pari päivää ja sitten suunnaksi Mount Chirippon luonnonpuisto, joka lepää maan isoimman vuoren juurella. Päätettiin yhteistuumin jättää vuoren huiputus (3800m) välistä ja tyydyttiin sen sijaan samoilemaan muita päivävaellus reittejä. Puistoissa olisi ollut mahdollista spotata vaikka mitä vipeltäjää mm. puuma tai jaguaari. Meidän okulaareihin osui kuitenkin enimmäkseen lintuja kuten tukaani. Vuorten rauhasta siirryimme sitten hektiseen ja nuhjuiseen San Josen pääkaupunkiin, jossa meidän piti viettää yksi yö ennen siirtymistä Nicaraguaan. 

Nigaraguassa palattiin taas kuningaslajin eli lainelautailun pariin San Juan del Surin kyl
ässä. Nyt mun vanhat Indonesiassa aikanaan hankitut timantinkovat skillssit heräsivät henkiin ja onnistuin saamaan muutamat aallot. Sitten bussilla Leonin kolonialistiseen kaupunkiin, joka oli täynnä espanjalais-sävytteistä kulttuuria ja arkkitehtuuria. Lämpotila nousee täällä paikkapaikoin yli 35c:n ja varsinkin kaupungeissa ilma seisoo ja on hemmetin kuuma. Tämän johdosta myös meidän sniiduilijoiden oli turvauduttava AC-huoneeseen. Leonista sitten pitkä minivan kyyti Hondurasiin ja La Ceiban kaupunkiin, josta otettiin lautta Utilan saarelle. Taalla olisi tarkoitus jatkaa taas sukellusharrastusta ja toiveena olisi spotata alueella hengailevia valashaita.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti