perjantai 23. marraskuuta 2012

Duunarina Queenstownissa

Pariin viikkoon on mahtunut vähän kaikenlaista. Töitä on edelleen riittänyt tarpeeksi ja rahaa on jäänyt hitusen talteen parin aktiviteetin varalle. Tehtiin mm. kämppiksen Jonin kanssa pimeesti pihatöitä muutamalle paikalliselle mamalle. Meidän työnkuvaan kuului auttaa pihatöissä eli haravoida, kitkeä rikkaruohoja, pestä uima-allasta jne. Erittäin suffelia hommaa ja verottoman palkan lisäksi saatiin luksus lounaat jälkiruokineen talon puolesta eli ei pöllömpi homma olleskaan. Nyt tällä hetkellä oon töissä tosi isolla työmaalla ja duunia riittänee niin pitkäks aikaa kun vaan haluun painaa menemään. Tehdään asfalttia, kaivetaan putkia esiin ja muuta fyysistä duunia mikä kyllä passaa oikein hyvin. Työkaverit on kunnon vanhanliiton duunareita ja ne kyllä tietää miten hommat kuuluu tehdä ja koska pidetään körssin mittanen tauko. Nyt kun on alkanut jo kunnon kelitkin niin työpäivän jälkeen pomot on pitänyt työntekijöiden nesteytyksestä huolen ja ollaan jääty juomaan monena päivänä kylmää bisseä ja heittämään lähmää koko porukalla.

Italialaisen Manuelin meille myymä auto ei ole osottautunut ihan  niin helmeksi kuin me luultiin. Kolmen viikon ajon jälkeen pamahti ensiksi starttimoottori rikki ja nyt viime viikolla jäähdytinnesteen tankkiin tuli reikä jonka seurauksena koko moottori voi olla dead and gone. Kattoo mikä on mekaanikon diagnoosi ja pitääkö passiittaa koko kiesi peltipurkkien hautausmaalle. Onneks on kavereita jotka lainaa autoa tarvittaessa ja kuskaa duuniin aamusin.

Kämpällä ravaa kokoajan vieraita ja ollaan majotettu iso kasa jengiä väliaikasesti muutaman oluen vuokramaksua vastaan. On kiva tavata kokoajan uusia ihmisiä ja kuulla uusia juttuja. Täällä reissun päällä tulee ylipäätäänkin opittua ja koettua kokoajan jotain uutta. Asioita tulee kelailtua jotenkin eri perspektiivistä ja voikin kliseisesti sanoa, että kyllä se matkustaminen avartaa.










1 kommentti:

  1. Nyt vasta löysin tän sun blogin. Upeeta, mahtavaa.!! Oon ite lähdössä syksyllä yksin vuodeksi Ausseihin & tästä blogistas sain lisää rohkeutta tähän kupoliin :)) terv. J.Vatanen

    VastaaPoista