tiistai 24. helmikuuta 2015

Trinidadin karnevaalit

Charlotteville osoittautui tosiaankin rennoksi paikaksi ja vietin siellä reilu viikon verran. Tutustuin paikalliseen kundiin, jonka kanssa vietin enimmäkseen aikaa. Se linkkas mut sen kalastaja frendille, jonka kanssa oltiin päivä kalassa. Saaliiksi saatiin tonnikaloja, redsnappereita ja iso kasa muita kaloja, joita en ollu ennen nähnytkään. Isoimmat reilu kolme kilosia. Illalla duunattiin niistä hyvät dinnerit kimpassa. Yksi päivä meni yllättäen raksahommissa. Käytiin raivaamassa vanhemman naisen pihaa, josta saatiin palkaks lounas, vähän taskurahaa ja pari säkkiä hedelmiä. Kolmas säkillinen käytiin nyysimässä kotimatkalla naapureilta.

Sitten siirryin länsirannikolle ja otin vähän sitä haltuun. Tutustuin ruotsalaiseen rastahemmoon, jonka kanssa vietin parit päivät. Yhtenä päivana oltiin liftaamassa biitsiltä pois ja päädyttiin sitten extempore seuraamaan Tobagon steelband kisojen finaalia. Steelband on paikallinen musatyyli, jossa isoimmissa bändeissä soittaa yli 140 rumpalia. Sitten takaisin etelään, jossa tutustuin slovenialaiseen pariskuntaan, joiden kanssa otettiin lautta Trinidadiin. Oli vuorossa vuoden odotetuin tapahtuma eli maailman toiseksi isoimmat karvevaalit. Karnevaalien pääpäivät on paikallisille palkallisia vapaapäiviä ja koko keskusta muuttuu biletantereeksi. Homma toimii niin, että parisataa skobetorneilla varustettua rekkaa pyörii keskustaa ympäri ja jengi seuraa niitä. Puvut ja muu rekvisiitta näyttelee myös isoa osaa ja eri joukkueet kilpailee toisiaan vastaan eri kategorioissa. Erittäin kova meininki.

Karnevaalien jälkeen otin lennon Grenadaan. Otin tietoisen riskin ja mulla ei ollut jatkolentoa ostettuna tulliin saavuttaessa. Tästahan ne ei ollenkaan tykännyt ja yli tunnin sain painia ja räpsytellä silmiä ennen kuin pääsin maahan. Grenada on about Tobagon kaltanen mesta, jossa viljellään mausteita, dikkaillaan rommista ja reggaesta. Tokana päivänä astuin biitsillä merisiilin päälle ja jouduin pari paivää ottamaan iisisti. Nyt jalka on ok ja oon siirtynyt pohjoiseen pikkukylään ja og pikkufarmille, jossa viljellaan pääosin kaakaota. Näyttäisi sellaselta mestalta, jonne voisi virittää riippumaton taas vähän pidemmäksi aikaa!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti